anilková pasta od francúzskej spoločnosti Eurovanille sa vyrába z prvotriednej bourbonskej vanilky. Vyznačuje sa svojou prenikavou vôňou, v ktorej môžme cítiť vanilku a príjemný nádych ovocia. Vanilková pasta má mnohé výhody oproti vanilkovým strukom, z ktorých je vyrábaná. Vďaka svojej jemnej textúre je jednoduchá na použitie a nemusí byť tepelne upravovaná. Možeš ju použiť do krémov, pudingov alebo do akýchkoľvek čajových a iných koláčov.
Vanilka má svoj pôvod v Mexiku a je plodom orchidei. Francúzsky cestovatelia ju priniesli na africký ostrov Madagaskar v 19. storočí a odvtedy je po celom svete toto výnimočné korenie spájané s ostrovom. Dnes je Madagaskar vedúcim producentom vanilky vo svete.V Mexiku bol kvet vanilky opeľovaný takzvanou včelou Melipona. Vďaka Almondovi Albiusovi, ktorý zistil, žemkvety sa dajú opeľovať aj ručne, sa vanilka môže produkovať v akejkoľvek tropickej oblasti, aj bez tejto špecifickej včely. Ručné opeľovanie je však pri vanilke veľmi náročné a delikátne, pretože sa musí uskutočniť práve keď sú kvety rozkvitnuté tesne po západe slnka. Dôvodom je, že kvety majú veľmi krátky život a odpadnú počas nastávajúcej noci. Aj preto je toto korenie také vzácne.
Firma Eurovanille sa už viac ako 30 rokov špecializuje na spracovávanie vanilky. Všetky procesy spojené s výrobou sa odohrávajú v špeciálnej továrni na severe Francúzska. Všetky produkty sú prírodné, nie sú do nich teda pridané vanilkové arómy ani dochucovadlá.
Zloženie: agávový sirup (89%), voda (6%), Bourbon vanilkový koncentrát (2,3%), vanilkové struky (2%), zahusťovadlo: E413 tragant (0,7%). krajina pôvodu základnej zložky - vanilka: Madagaskar.
Skladovanie: Suchý sklad - Teplota: max 25 °C - Relatívna vlhkosť vzduchu: 65 % až 70 %. Chráňte pred slnkom a teplom. Identifikácia výrobnej dávky: viď obal. Minimálna trvanlivosť do: viď obal. Hmotnosť: 1 kg. Výživové údaje na 100 g: Energia 1169 kJ/275 kcal. Tuky <0,5 g; z toho nasýtené mastné kyseliny <0,1 g. Sacharidy 68 g; z toho cukry 67 g. Vláknina 1,4 g. Bielkoviny <0,5 g. Soľ 0,00 g.