Úvod »Kurzy» Kurz ,,Čokoláda - pokročilí,, s Jožkou Zaukolcovou


        

Kurz ,,Čokoláda - pokročilí,, s Jožkou Zaukolcovou

 

Číslo produktu: 09425
naša cena bez DPH : 79,17 €
naša cena s DPH (20 %):
95,00 €

do košíka:
  ks  

KLUB CUKRÁROV ORGANIZUJE ODBORNÉ ŠKOLENIE POD NÁZVOM

Čokoláda- II. pre pokročilých

Lektor- Mgr. Jozefína Zaukolcová -predseda klubu cukrárov SZKC , Majster  odbornej výchovy

Termín: 15.02.2020 ( sobota )

V čase:od 9.00 – 16.00 hod

Potrebné pomôcky: zástera

Obsahom druhého stupňa kurzu bude zdokonaliť sa v práci s čokoládou, ktorá má veľmi široké využitie nie len pri pralinkách ale aj dezertov a iných  cukrárskych výrobkov a to je samostatné zdobenie, príprava krájaných praliniek, čokoládové peny -  banketky, mrazené dezerty, servírovanie s použitím pripravených ozdôb.

Kurz  bude zameraný na voľnú tvorivosť a nadobudnuté zručnosti práce s čokoládou. Jej praktické využitie pri príprave dezertov. Kurz je vhodný pre záujemcov, ktorí absolvovali už základný kurz čokolády.  Každý účastník kurzu bude mať možnosť spoločne pripraviť krájané pralinky, plnené banketky a dezerty.

Obsah kurzu :

Príprava krájaných praliniek –  príprava ganachov, odležanie, dokončovanie

 

Temperovanie čokolády – miešanie, očkovanie, skúška teploty, použitie temperovacieho zariadenia

 

Príprava čokoládových ozdôb – čokoládové cigarety, sprižiny, použitie transférfólií, reliéfne fólie , kakaové maslo

 

Príprava čokoládových banketiek – odlievanie vo formách, príprava čokoládovej peny, zdobenie, príprava želé

 

Mrazené dezerty – príprava, zdobenie, servírovanie

 

Každá účastník kurzu bude mať možnosť pripraviť krájané pralinky, ozdoby z čokolády,  plnené banketky a servírovať dezerty.

 

 

Čokoláda – II. pre pokročilých

 

Spracovanie čokolády, viaceré spôsoby, sladké receptúry

 

Sobota :

9.00  - 9. 30 hod.  úvod

Čokoláda – privítanie, program kurzu

 

9.30 hod – 11.00 hod

Temperovanie čokolády – miešanie, očkovanie, skúška teploty, použitie temperovacieho zariadenia

Príprava krájaných praliniek –  príprava ganachov, odležanie, dokončovanie

Príprava mrazených dezertov – zamrazenie

 

11.00 hod – 12.30 hod

Príprava čokoládových ozdôb – čokoládové cigarety, sprižiny, použitie transférfólií, reliéfne fólie , kakaové maslo,

Príprava čokoládových banketiek – odlievanie vo formách, príprava čokoládovej peny, zdobenie, príprava želé

 

12.30  – 13.00 hod prestávka - obed, občerstvenie

 

13.00 -  14.30 hod pokračovanie

Dokončovanie krájaných praliniek

Príprava želé, plnenie banketiek

Príprava omáčok

 

14.30 -  15.30 hod

Dokončovanie mrazených dezertov, banketiek

Zdobenie, servírovanie

 

15.30- 16.00 hod záver, rozlúčenie

Odovzdanie osvedčení

Upratovanie

 

Miesto konania  :Stredná odborná škola obchodu a služieb, ulica 1.Mája 1264, 02 01 Púchov

Budove C, vchod oproti poisťovni Dôvera

 

V cene je zahrnutý kurz + pitný režim, obed si zabezpečuje každý sám (donášková služba, prípadne sa pôjdete niekam najesť). Počet účastníkov na kurz je obmedzený, max. počet je 8-9 ľudí.

Ak máte záujem, záväzne sa môžete prihlásiť prostredníctvom nášho tel.: + 421 948 623 800

Po záväznom prihlásení vám budú zaslané ďalšie informácie.

Y2QwZmV