Úvod »Kurzy» Kurz ,,Čokoláda s Jožkou Zaukolcovou


        

Kurz ,,Čokoláda s Jožkou Zaukolcovou

 

Číslo produktu: 09426
naša cena bez DPH : 79,17 €
naša cena s DPH (20 %):
95,00 €

do košíka:
  ks  

KLUB CUKRÁROV ORGANIZUJE ODBORNÉ ŠKOLENIE POD NÁZVOM

Čokoláda

 

Odborné školenie je  zamerané na spracovanie belgickej čokolády značky „Callebaut“

 

Odborný garant Mgr. Jozefína Zaukolcová-predseda klubu cukrárov SZKC, Majster odbornej výchovy

Termín kurzu: 09.11.2019 ( sobota )

V čase: od 9.00-16.00 hod

Miesto konania: Stredná odborná škola obchodu a služieb , ulica 1. Mája 1264, 020 01 Púchov , Budova C -bočný vchod

Potrebné pomôcky: zástera

Obsahom školenia bude oboznámiť sa a naučiť, prakticky pracovať s čokoládou.

Školenie  bude zamerané na teóriu, ale najmä na názornú prácu s čokoládou, prípravu praliniek a ganachov. Každý účastník kurzu bude pracovať s čokoládou!!!

 

TEMATICKÝ OBSAH ŠKOLENIA:

 

Čokoláda ako základný pojem – zložene čokolády, hodnotenie kvality čokolády, druhy čokolády. Výroba čokolády zo základnej suroviny KAKAOVÝCH BOBOV, spracovanie na základný produkt - základnú kakaovú hmotu, kakaové maslo, kak. prášok -teoretická časť.

 

Temperovanie čokolády - základná a podstatná časť pri príprave praliniek, spôsoby temperovania podľa daných výrobných možností. Skúška teploty čokolády.

 

Príprava pralinkových foriem – dôkladné čistenie, maľovanie prifarbený kak. maslom, zdobenie foriem vytemperovanou čokoládou pred vylievaním, jednotlivé jednoduché techniky.

 

Vylievanie foriem vytemperovanou čokoládou - možné chyby, ktorých je potrebné vyvarovať sa pri tejto technologickej časti prípravy.

 

Príprava náplní – základný „ganache“, dochucovanie náplní, niekoľko jednoduchých receptúr, plnenie praliniek. Použitie základných trvanlivých náplní, dochucovanie.

 

Zaťahovanie „ viečkovanie“ praliniek - konečná fáza prípravy. Zretie praliniek vo formách, opakovaná technológia prípravy ďalších praliniek a základných liatych ozdôb a truflí.

 

Čokoláda

 

Spracovanie čokolády, viaceré spôsoby, sladké receptúry

 

Sobota :

9.00  - 9. 30 hod.  úvod

Čokoláda ako základný pojem – teoretická časť

 

9.30 hod – 12.00 hod pokračovanie

Temperovanie čokolády , príprava hmoty na pečenú čokoládu

práca s pralinkovými formami, príprava ganachov

 

12.00  – 12.30 hod prestávka - obed, občerstvenie

 

12.30 -  14.00. hod príprava

Dokončovanie praliniek, príprava truflí, jednoduchých čokoládových ozdôb

 

14.00 – 14.15 hod  prestávka – káva, čaj

 

14.15 -  15.30 hod  pokračovanie

dokončenie truflé, zliepanie čokoládových figúrok

 

15.30- 16.00 hod záver, rozlúčenie

Upratovanie

 

 

V cene je zahrnutý kurz + pitný režim, obed si zabezpečuje každý sám (donášková služba, prípadne sa pôjdete niekam najesť). Počet účastníkov na kurz je obmedzený, max. počet je 8-9 ľudí.

Ak máte záujem, záväzne sa môžete prihlásiť prostredníctvom nášho tel.: + 421 948 623 800

Po záväznom prihlásení vám budú zaslané ďalšie informácie.

M2Q0Y