Úvod »Stroje» Temperovací stroj 1,5 l


        

Temperovací stroj 1,5 l

 

Číslo produktu: 330078
naša cena bez DPH : 71,58 €
naša cena s DPH (20 %):
85,90 €

Profesionálny temperovací stroj pre čokolády, polevy, omáčky... regulácia do teploty 60 stupňov, s 1,5 l nerezovou vyberateľnou nádobou s vrchnákom.  Nádoba je na dne a priečne sa zahrieva, aby bola zabezpečená rovnomerná teplota. Riadenie teploty s termostatom. 230V/80W.  Rozmery 23x26cm, výška 13,5cm, objem 1,5l.

Ako používať temperovací stroj 1,5l Städter:

1.Topenie

-na výrobu praliniek , poliev je lepšie použiť kvalitnú polevu, čokoládu aspoň s obsahom 32% kakaového masla

-najlepšie je rozpustiť trochu viac polevy ako je potrebné

-vyvarujte sa kontaktu s vodou, inak je čokoláda nefunkčná

Vyplňte nádobu do 2/3 polevou alebo čokoládou a nastavte teplotu viac ako 50 stupňov. Pri topení sa uistite, že teplota nepresiahla 45-50 stupňov. Môže to trvať niekoľko minút , kým sa úplne všetka poleva roztopí.

2. Chladenie

-pre viac lesklý povrch nechajte polevu vychladnúť na 26-28 stupňov pridaním zvyšných kúskov čokolády

-potom krátko zohriať čokoládu na požadovanú pracovnú teplotu -to je tajomstvo na výrobu profesionálnych čokoládových výrobkov - umenie temperevanie čokolády

Teploty pre rôzne druhy čokolády:

28-29 stupňov biela čokoláda

30-31 stupňov mliečna čokoláda

31-32 stupňov horká čokoláda

Iba raz čokoláda dosiahne pri optimálnej teplote pekný lesk a stvrdne.

NDc1Yzc5O